ماموریت بزرگ حذف قالیباف کلید خورد/ برنامه شریان چیست؟
کاندیداسنج | از زمستان سال گذشته که جریان شریان (شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی) پا به سپهر سیاسی ایران گذاشت، همه میدانستند هدف اصلی این تشکل سیاسی نوظهور، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است. حالا چند ماه مانده به انتخابات مجلس همه گزارشها و خبرها بیانگر فعالتر شدن این تشکل با محوریت حمید رسایی و هدایت او از سوی مهرداد بذرپاش به عنوان پدرخوانده شریان است. اگرچه مهرداد بذرپاش، عضو شریان نیست، اما حضورش در نخستین مجمع عمومی این تشکل در اسفند ماه سال گذشته و سخنرانیاش در آن مراسم همه را به این باور رساند که او از این پس در پشت پرده، شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی را هدایت خواهد کرد.
هدف شریان چیست؟
اینکه هدف اصلی جریان شریان چیست، سوالی است که با حدس و گمان میتوان به آن پاسخ داد. اما براساس یکی از این گمانهها، احتمالا ماموریت اصلی شریان به زیرکشیدن محمدباقر قالیباف از ریاست مجلس یا حتی ناکام گذاشتن او برای نشستن بر جایگاه هیات رئیسه مجلس در صورت ورود مجدد به مجلس شورای اسلامی است. موضوعی که دو روز پیش منصور حقیقتپور، مشاور سابق علی لاریجانی نیز در گفتوگو با انتخاب آن را تایید کرده است. او حتی تضاد این روزها میان دولت و مجلس را تحرک سیاسی در استمرار حرکت خالصسازی میداند. حقیقتپور معتقد است خالصسازان، قالیباف را هم مانع میبینند و دنبال حذف او هستند؛ ازهمینرو این تضادها از نگاه او یک اختلاف واقعی است.
حالا در آستانه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس این فعالیت انتخاباتی به قدری آشکار است که حتی روزنامه فرهیختگان یکی از روزنامههای اصولگرا طی هفتههای گذشته به انتقاد از نقشآفرینی بذرپاش به عنوان یکی از اعضای کابینه پرداخته و فعالیت انتخاباتی او را به کندن خندق دور دولت تشبیه کرده است. این روزنامه همچنین به صراحت کنشهای انتخاباتی بذرپاش را زیر سوال برده و نوشته است: «اگر وزیری در ماموریت وزارتخانه موفق شود، نیازی به «رفیق» در بهارستان ندارد.» اما با این همه، این صحنه نمایش یک بازیگر اصلی دارد و آن کسی نیست جز حمید رسایی. نماینده سابق، عضو سابق جبهه پایداری و رئیس کمیته انتخابات شریان که از همان بدو تاسیس شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی، مسوولیت سیاستگذاری انتخاباتی تشکل بردوش او گذاشته شد.
او حالا در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی علاوه بر فضای مجازی حتی در صداوسیما هم فعال شده است. همچنانکه روز ۱۷مرداد ماه به عنوان مسئول کمیته انتخابات شورای شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان) در برنامه صف اول حضور پیدا کرد و گفت: «باید اجازه بدهیم ظرفیتهای مختلف شنیده شود، اما بعضیها دنبال لولو هستند و باید این فضا به هم بخورد.» او در ادامه سخنانش گفت: «لیستهایی که داده میشود معلوم نیست چهجوری داده شده و بعدا مشخص میشود فلانی داماد فلانی است و سهمیهای هستند که ما این را قبول نداریم و بنای ما این است که شورای مشورتی درست کنیم که در بزنگاهها با مردم بودند.» به این ترتیب به نظر میرسد این دوچهره این روزها با توجه به ماموریت شریان برای کسب کرسیهای مجلس و به هم زدن ترکیب مجلس بیش از گذشته به یکدیگر نزدیک شدهاند.
درهمین راستا اگرچه نمیتوان درمورد نسبت اصلی شریان با دولت اظهارنظر قطعی کرد، اما به نظر میرسد بخشی از بدنه دولت با هدف حذف قالیباف وارد عمل شدهاند.
دعوای اخیر دو چهره تیم رسانهای رئیسی و قالیباف در فضای مجازی را میتوان شاهدی براین ادعا دانست. جدالی که بخشی از درگیریهای فعلی بخشی از دولت با تیم منتسب به رئیس مجلس را روشنتر میکند. درآن جدال توییتری که هفتههای گذشته میان رضوی، مشاور قالیباف و روزیطلب، مدیرمسوول روزنامه ایران رخ داد، رضوی بارها از «شیخ سوپر انقلابی» و «پدرخوانده شریان» نام برد و ادعا کرد که هدف آنها تخریب مجلس است. دو صفتی که به نظر میرسد اشاره مستقیم به حمید رسایی و بذرپاش دارد که گفته میشود مخالف ارائه لیست مشترک انتخاباتی با محمدباقر قالیباف هستند. به همه اینها باید به توییت اخیر حمید رسایی درمورد تغییر معاون وزیر کشور اشاره کرد که برکناری محمدرضا غلامرضا از معاونت سیاسی وزارت کشور را اصرار و طراحی قالیباف توصیف کرده بود.
توییتهایی که میتوانند تاییدی بر اختلاف دولت و مجلس با یکدیگر و کوبیدن شریان بر طبل این اختلاف باشد.
برنامههای ناموفق شریان
شریان ظاهرا برنامههای دیگری هم داشته که ناموفق بوده است. شنیدهها حاکی از آن است که یکی از برنامههای شریان حضور محسن رضایی در انتخابات مجلس بود. براساس این برنامه قرار بود رضایی درصورت ورود به مجلس به نوعی مانع حضور قالیباف درهیات رئیسه مجلس شود، ازهمینرو طی هفتههای گذشته خبری مبنی بر دیدار رضایی با گروههای جهادی در اسلامشهر به عنوان پایگاه انتخاباتی اصولگرایان از سوی «دنیای اقتصاد» منتشر شد. اما ظاهرا یکسری تحولات درجریان اصولگرایی، رضایی را از حضور در انتخابات منصرف کرد.
درهمین راستا روز ۲۵مرداد خبرآنلاین به نقل از پایگاه چند ثانیه درمطلبی با عنوان چرا آقا محسن دعوت شریانیها را نپذیرفت؟ نوشت: «اکنون و پس از پایان پیشثبتنامها مشخص شده که محسن رضایی گزینه بخشی از دولتیها با هدایت وزیر جوان برای باز کردن راه رضایی به مجلس بوده و حتی از قدمت رابطه فاطمیامین با آقا محسن هم در این راه سود برده، اما بر خلاف انتظار مخالفان ادامه ریاست قالیباف، فرمانده اسبق سپاه راضی به ورود به پروژه سیاسی شریانیها نشده و با این طیف موثر در دولت همراه نشده است.»
در ادامه این مطلب آمده است: «به نظر میرسد دلخوری رضایی از نوع مواجهه دولت با او که منجر به جداییاش از معاونت اقتصادی شده از عوامل اصلی نپذیرفتن این دعوت بوده است. در عین حال برخی ناظران اعتقاد دارند از ابتدا رضایی علاقهای به وارد شدن به رقابت با قالیباف برای ریاست پارلمان دوازدهم نداشته است. اکنون باید منتظر ماند و دید دولتیها با مدیریت شریانیها و وزیر جوان که رسایی را به میدان فرستادهاند و از سوی دیگر به دنبال رقیب برای قالیباف میگردند، چه برنامهای برای انتخابات مجلس خواهند داشت.»
برچسب ها :جریان شریان ، دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ، قالیباف
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰